blog

Hoera, kilo’s kwijt!

Ik ben er vanaf! Eindelijk ben ik het kwijt! Het was een hele lange weg voordat ik er aan toe was. Het heeft ook heel erg lang geduurd om die overtollige kilo’s kwijt te raken. Ik durf bijna geen getal te noemen. Ik schaam me er zelfs een beetje voor. Want hoe heb ik het zo ver laten komen. Maar nu ik mezelf er eindelijk toe heb gezet, ben ik erg opgelucht dat ik het heb gedaan.

Elke dag loop ik even weer naar boven om te kijken hoe het er uit ziet. En dan voel ik me voldaan. Het geeft zoveel ruimte als je een keer flink gaat opruimen. Dàt heb ik dus gedaan. Ik ben heel veel kilo’s rommel kwijt. We hebben een ontzettende grote zolder en daar kunnen we veel mee doen. Man wil daar graag gaan klussen. Maar dat was totaal niet mogelijk. Ik bewaarde te veel spullen. Want ik ben van het type: ‘wie-weet-kan-ik-het-ooit-nog-gebruiken-voor-school’. Maar daar komt nooit wat van terecht, want op mijn werk hebben we genoeg spullen, daar staat de zolder ook al vol.

Ik doe zo’n opruimsessie maar eens in de zoveel tijd. Vaak zie ik er tegen op, want het kost tijd en energie. Ik kan behoorlijk wat rommel verzamelen. In mijn hoofd is dat wel anders. Daar probeer ik wel opgeruimd te zijn. Ik bedoel, als ik ergens mee zit, probeer ik het aan te pakken. Niet dat dat altijd goed gaat. Soms gaat het te snel. Bijvoorbeeld als er een communicatieprobleem met familie is. Voordat ik er erg in heb, zit ik op de app om het te bespreken, zonder er bij na te denken. Het gaat beter om er eerst even van een afstandje naar te kijken, of raad te vragen bij iemand. Gelukkig komt verstand vaak met de jaren (zeggen ze) en leer ik van de snelheidsfoutjes die ik wel eens gemaakt heb.

Maar wat nou als er zoveel ‘rommel’ op te ruimen is in je leven en je dat niet kunt verhelpen met een snelle actie. Wat moet je dan doen? Naast dat je altijd  professionele hulp in kunt schakelen (wat zeker goed is om te doen!) Is het in mijn leven ook zo waardevol om christen te zijn. Het gevoel te weten dat je niet alleen door het ‘opruim-proces’ hoeft te gaan. Dat God bij je is. Dat Hij je dat ook wil laten merken. Dat Hij je wil helpen. In de bijbel staat:

“Geef al uw zorgen en problemen over aan God, want Hij houdt van u en zorgt voor u”. (1 Petrus 5:7, Filipenzen 4:6 -7)

Ik snap best dat dit laatste stukje moeilijk te begrijpen is voor niet-christenen. Dat het zweverig klinkt of misschien zelfs abracadabra. Maar als je door alle troep in je leven het niet meer ziet zitten en het je heel veel tijd en energie kost om de boel op te ruimen. Dan is het echt de moeite waard om te proberen!

Mijn zolder is nu opgeruimd, ik denk dat ik binnenkort ook even weer de tijd neem om mijn ‘binnenkamer’ onder de loep te nemen…wordt vervolgd 😉

 

Als jij het aandurft om God bij je zorgen en problemen te betrekken, maar je weet niet hoe je het aan moet pakken….We willen heel graag met je meedenken en mee bidden. Laat je het ons weten?♥

1 thought on “Hoera, kilo’s kwijt!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.