-, blog

Heeft gebed kracht?

‘Ach, het is zo’n puinhoop. Ik weet niet meer waar ik moet beginnen’, zegt een vrouw. Ze kijkt haar vriendin aan met hulpeloze ogen. ‘Gebed, begin dan met gebed’, antwoordt ze. Dit was een stukje uit een reclame voor een nieuwe film die ik op instagram voorbij zag komen. De film heb ik niet gezien, maar dit zinnetje liet me niet meer los.

Gebed, begin met gebed…

Wat vinden we bidden vaak lastig. Ik denk dat we ons soms ‘schamen’ om te bidden. Omdat we denken dat we mooie zinnen moeten maken. Of heel vaak ‘Heer’ moeten zeggen in het gebed. Omdat we bang zijn wat anderen van ons gebed vinden. Of omdat we twijfelen of Hij wel zou luisteren naar ons. En soms weten we gewoon niet wat we moeten bidden, omdat we gewoon geen woorden hebben. En om heel eerlijk te zijn, soms wil ik liever niet bidden, omdat ik te boos ben of te teleurgesteld.

Toch weet ik uit ervaring dat elk gebed wordt gehoord. Of het nu ‘stuntelig’ is, haperend, kort of langdradig is: Hij hoort ons. Zelfs als ik zeg: ‘Heer, ik weet dat ik moet bidden, maar dat wil ik liever niet.’ Waarom? Omdat ik het gemerkt heb. Ik heb ervaren wat de kracht van het gebed is.

Ik kan je heel wat voorbeelden geven om je te laten zien wat voor invloed mijn gebeden hadden. Maar voor mij is het allerbelangrijkste, de kracht ervan, dat ik verander door gebed. Niet altijd mijn situatie, maar hoe ik met de situatie om kan gaan wel. God verandert mijn hart. Als ik mijn zorgen, mijn gepieker, mijn frustratie en mijn onzekerheid met God deel en het (probeer) los te laten, wordt het anders. Net als dat je je zorgen uitspreekt bij je partner, je moeder een vriend of een vriendin. Dan voelt je hart een stukje lichter. Alleen dan nog beter!

God is geen bol.com. Waar je vandaag om vraagt is morgen in huis. Nee, zo werkt God niet. Maar wat je vandaag met hem deelt, hoort Hij en Hij deelt het met jou. Het is niet weg, maar de zware last voelt minder zwaar. En Hij helpt je om in die situatie of pijn staande te blijven. Zelfs als je het zelf (nog) niet ziet, is Hij aan het werk.

Ik wil je nog een tip geven. Twee boeken die mij nog meer de kracht van gebed lieten ervaren. De eerste is ‘De kracht van een biddende vrouw‘, waarin je aan de hand genomen wordt om te bidden voor je partner, je relatie. En de andere is ‘Het gebed van Jabes‘. Een klein boekje met een krachtig gebed.

Maar nogmaals….. elk gebed hoort Hij, omdat Hij jou hoort.

 

Probeer het eens…. gebed, begin met gebed ♥

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.