-, blog

Gratis Masterclass ‘Leven met lef en zelfvertrouwen’

Ik zie mezelf nog op de rand van het bed zitten bij mijn (toen nog kleine) nichtje. Ze zat niet lekker in haar vel. De tranen liepen over haar gezicht. Op school was er veel gedoe met een klasgenootje. Ze wilde graag voor zichzelf opkomen, maar ja, hoe doe je dat? Haar moeder had haar al tips gegeven. Haar vader. En anderen. Toch hielp het nog niet.

Natuurlijk wilde ik ook graag helpen. Haar suggesties geven, waardoor haar pijn en haar tranen weg waren. Zodat ze van zich af kon bijten en het gedoe zou stoppen. Maar terwijl ik haar suggesties gaf, voelde het zo ‘leeg’. Met de kennis en ervaring die ik later op deed, wist ik waarom het toen zo voelde. Ik kan een ander niet met rijtje tips geven om zelfvertrouwen te krijgen. Er bestaat geen afvinklijstje met woorden of zinnen die je uit je hoofd leert, zodat je die kunt gaan toepassen en dan….. dan heb je opeens zelfvertrouwen. Nee, zelfvertrouwen heeft alles te maken met vertrouwen hebben in jezelf. En een ander kan je dat niet geven, dat moet jezelf doen. Natuurlijk kunnen anderen je helpen, maar jij bent degene die aan zet is. En oef…dat kan lastig zijn.

Ik moest aan dit moment met mijn nichtje denken toen ik afgelopen week een interview bij Brandstof (grootnieuwsradio) hoorde met Sarah Niessink.  Ze was daar om te praten over zelfvertrouwen, over hoe je kunt bouwen aan zelfvertrouwen.

Zij omschrijft zelfvertrouwen als ‘De vrijheid die je ervaart om jezelf te zijn, als je daar zelf voor kiest. Als je gaat groeien in zelfvertrouwen, dan ga je niet alleen groeien in je mogelijkheden en je sterker voelen. Je gaat ook leren omgaan met je onzekerheden en tegenslagen. Dat is een onderdeel daarvan. Als je beide doet: groeien in mogelijkheden én gaat groeien in je onzekerheden en onmogelijkheden, dan raak je uiteindelijk in balans. Daarmee krijg je meer energie en vrijheid.” Het interview kun je hier terug luisteren.

Ze heeft ook speciaal een GRATIS masterclass ontwikkeld. Tijdens deze masterclass leer je in drie stappen:

📌Meer zelfacceptatie

📌Persoonlijk leiderschap

📌Meer daadkracht en lef

Dé drie ingrediënten voor een leven waarin je vol zelfvertrouwen staat. Je gaat bezig met vragen als: Waar sta jij nu, waar wil je naar toe en wat is eigenlijk de ‘norm’ waarnaar je streeft? Wie bepaalt die norm? Wanneer ben je eigenlijk leuk en goed genoeg?

Daarnaast geeft ze dikke tips over hoe je minder gaat focussen op je kritisch kant en meer op je mogelijkheden.

Volg deze  masterclass helemaal op je eigen tempo en tijd. Meld je aan op: https://vrouwzeker.nl/masterclass-leven-met-lef-en…/

 

bron: Groot Nieuws Radio & Sarah Niessink

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.