blog

Gebed voor onze kinderen

Vanaf mijn plekje in onze computerkamer, kijk ik vol trots naar onze dochter. Ze heeft deze week haar boekbespreking en wil die graag nog even oefenen. Terwijl ze me van alles over het boek en de schrijver vertelt, denk ik terug aan de eerste keer dat ze met dit doel voor me stond. Een aantal jaren geleden. Toen was ze nog een meisje dat niet goed wist hoe je nu zo’n boekbespreking houdt. Nu is ze een beginnende tiener die vol zelfvertrouwen staat te vertellen. Wat een verschil!  En vol trots mijmer ik: ‘Wat is ze toch gegroeid’.

In een eerder blog noemden we de site: ‘Huis van Belle’ al.  Een site speciaal voor tienermeiden en hun ouders. Misschien ben je al aan het kijken geweest op de site. Dan hopen we dat je genoten hebt!  Misschien vond je het nog niet nodig, want je dochter is nog lang geen tiener! Als je dat dacht of je hebt een zoon….. dan raden we je aan toch even te gaan kijken.

Ze hebben op de site namelijk een poster staan die je gratis kunt uitprinten. Een poster met 10 woorden om voor je dochter te bidden. Eén daarvan is bijvoorbeeld:

‘Richt haar aandacht op het goede.’

(filippenzen 4:8) 

Deze en andere zinnen heb ik overgeschreven op een kaart die ik wilde gebruiken als boekenlegger voor in het boek dat ik ’s avonds nog even lees. Om mezelf eraan te herinneren hoe belangrijk het is om voor onze kinderen te bidden. Dat wil ik niet vergeten!

Want als we bidden voor onze kinderen was het vaak : ‘Wilt U voor ze zorgen, ze beschermen en ze helpen bij de dingen die ze tegen komen’. Natuurlijk zijn er ook momenten waarop we specifieke dingen kunnen noemen. Als we merken dat ze onrustig zijn, weer een ‘sprongetje’ maken, dingen op school lastig vinden om mee om te gaan of ergens tegenop zien.

Tja, de clichés zijn waar: ‘voor je het weet zijn je kinderen groot’. Doordat het zo snel gaat, sta je er niet altijd bij stil. Het veilige, het geborgene van ‘lekker bij mama’ verdwijnt steeds meer. Ze zoeken hun plek in de wereld, een wereld vol uitdagingen. Als ouders moeten we hen helpen om met ‘de grote wereld’ om te gaan. Hen begeleiden op de weg naar volwassenheid. Dat betekent ook dat we hen, geleidelijk aan, moeten loslaten en hun het vertrouwen geven dat ze het zelf kunnen. Ook al zien wij nog veel hobbels op de weg die ze moeten gaan en houden we ons hart vast!

De zinnen op de poster geven nog meer richting om God te vragen om voor onze kinderen te zorgen. Wat vinden we het een voorrecht om onze kinderen bij God te brengen en te vragen ‘Heer, wijs haar Uw weg en onderwijs haar Uw weg’. Wat is het dan mooi en fijn om te weten dat er nog Iemand is die met hen meegaat. Die het allemaal nog beter overziet. Hij weet wat ze kunnen én wat ze nodig hebben op de weg die ze gaan.

Die niet loslaat het werk wat Hij begonnen is!

Het was een speciaal moment toen mijn dochter de boekenlegger tegenkwam. Ze zag hem op tafel liggen. Zo nieuwsgierig als kinderen kunnen zijn las ze de tekst. Nadat ze hem gelezen had vroeg ze me: ’Bid jij dit voor mij mam?’ ‘Ja, dat doe ik. Die dingen vraag ik aan God over jou.’ Ze kreeg rode wangen en glinsterende ogen. ‘Wat fijn!‘, zei ze. ‘ En toen liep ze stralend weg….

 

 

 

 

Bron: Huis van Belle

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.