-, blog

Full House

De titel doet je misschien denken aan een ‘vol huis’ met thuiswerkende kinderen, omdat de scholen op dit moment gesloten zijn. Maar niks is minder waar. Ik ben deze week achter iets gekomen en ik wil er even aandacht aan besteden! (En misschien is het een kleine tip voor ouders) Ik dacht echt dat ik de wijze levenslessen alleen van mijn ouders en opa’s en oma’s had meegekregen. Misschien nog wat van de jeugdleider in de kerk en natuurlijk zeker van de leerkrachten op de basisschool. Maar wat ik deze week ontdekt heb, wist ik echt niet en had ik ook zeker niet gedacht!

Als tiener was ik dol op de Amerikaanse serie Full House (klik voor intro) Ken je het? Een gezin met een vader en drie schattige dochters. De vader werd geholpen bij de opvoeding en huishouding door zijn vriend en door zijn zwager. Het was een comedy met een lachband er onder (ik had dat toen niet door) Het kwam maar 1 keer per week op televisie en als het er op was, zat ik start klaar met mijn cassetterecorder om het geluid van de serie op te nemen. Beetje bijzonder als ik het zo teruglees, want met de techniek van tegenwoordig lijkt dit wel heeeeeel lang geleden (is het ook hoor ;). Als ik ’ s avonds in bed lag, luisterde ik het bandje met de serie nog een keer (en vaak nog een keer). Helaas had ik er geen beeld bij, maar ik vond het nog steeds geweldig! Ik vond deze familie geweldig: zo zorgzaam, zo grappig, zulke leuke kinderen en zo Amerikaans! En het was ook echt mijn humor!

In het teken van ‘hoe houd ik mijn kinderen thuis bezig’ stelde ik mijn zoon afgelopen week voor om Full House op Netflix te kijken met Engelse ondertiteling. Ik wist zeker dat het zijn humor zou zijn en zo zou hij ook nog wat doen aan zijn Engelse woordenschat. Natuurlijk keek ik mee! Het blijkt nog steeds mijn humor te zijn (oei!) Maar wat ik nooit in de gaten heb gehad, is dat elke aflevering eindigt met geweldige levenslessen! Zoals: praten over je gevoelens (ook met je vader). En ook al kun je niet altijd alle problemen oplossen, erover praten helpt. Tijd voor elkaar vrijmaken ook al heb je het druk. Dat je vrienden nodig hebt in mooie, maar ook in moeilijke tijden. Dat je jezelf mag zijn, zoals je bent en dat je niet zoals een ander hoeft te zijn enzovoort, enzovoort….aaaaaawh…prachtig toch!(slik snik)

Mijn vele principes, handel en wandel heb ik dus (ook) gewoon te danken aan deze tv-serie. En daarom deze blog, om een ode te brengen aan Full House, waar ik zo veel om gelachen, naar gekeken en geluisterd heb. Dank dank! Daarom was ik dus, nu ik er zo over nadenk, zo’n hanteerbare puber 🙂 …denk ik…

En dan te bedenken dat ik met mijn zoon nog maar bij aflevering 6 van seizoen 1 ben. Nog 7 seizoenen met ieder 22 afleveringen te gaan. O, wat kan opvoeden heel soms toch makkelijk zijn 😉

 

Heb je ook een leuke opvoed tip (met een dikke vette knipoog en een vleugje nostalgie) om te delen?♥

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.