-, blog

En er was… Licht !

Terwijl ik dit schrijf is het mistig buiten. De wereld is gehuld in een pak grijze flarden, waardoor het er vanuit huis mistroostig uitziet. Binnen is het warm, schitterende lichtjes in de boom en brandende kaarsen. Mijn voeten zijn gehuld in warme sokken en een kopje thee staat naast me. Ik zit hier wel prima, hier binnen 😉

Vorig jaar sloten we het jaar af met een blog over een vraag van een kind uit de klas. ‘Juf, waarom zou je voor Donker gaan, als je ook voor Licht kunt kiezen?’ Tja…. dat dat soms lastiger is dan het lijkt, blijkt wel uit het afgelopen jaar.

Iedereen heeft helaas gemerkt dat alles wat we gewoon vinden, niet meer vanzelfsprekend is. Het is een jaar geworden waarin verbinding in gezin, geloof en relaties meer dan ooit op de proef werden gesteld. Waarin we moesten zoeken naar nieuwe vormen, nieuwe wegen en nieuwe manieren om de verbinding te houden. Bewust kiezen voor het licht en pfff.. dat was soms best lastig en moeizaam.

Hoewel ik nu lekker binnen zit, liep ik net wel buiten in de mist. Bewust. Want ik begon mijn dag met het zoeken naar verbinding met het Licht. Het kostte me moeite om de grauwe wereld in te stappen, maar ik deed het. (Ik liep de stilte wandeling) En terwijl ik door de mist in het bos liep verwonderde ik me over de rust (op een paar voorbij sjezende mountainbikers na), de vogels die kwetterden en de druppels die als pareltjes aan de takken hingen. Ondanks het weer moest ik glimlachen, raakte ik verkwikt en stapte ik energieker het huis weer in.

‘Het volk dat in de duisternis voortgaat, zal een groot licht zien; een licht, dat straalt over hen die in een land van dichte duisternis wonen. (Jesaja 9:1)

Wauw… ondanks alles mogen we straks Kerst vieren. Want God gaf ons Zijn zoon, het Licht voor de wereld, hoop voor iedereen. Hoe het afgelopen jaar ook voor jou geweest is, er is Licht! En dat licht gaat met je mee, hoe mistig, druilerig, zonnig of donker je wereld er ook uit ziet of voelt. Hij kwam naar de aarde voor jou, voor mij, voor ons, om ons met Zijn Licht te verlichten.

Want een Kind is ons geboren, een Zoon werd ons gegeven en de heerschappij zal op Zijn schouders rusten. Dit zullen Zijn koninklijke titels zijn: Wonderbare Raadsman, Sterke God, eeuwige Vader, Vredevorst. (Jesaja 9:5)

Daarom wensen we je fijne kerstdagen en Gods aanwezigheid en zegen voor jou en je geliefden in het nieuwe jaar, wat er ook mag komen! ♥

 

 

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.