blog

Een nieuwe uitgave

Heb je het al? Je weet wel, dat ene boek; het meest gelezen boek ter wereld. Vertaald in 674 verschillende talen. Hij bestaat uit twee delen. Een oud en een nieuw gedeelte. Dat nieuwe gedeelte is zelfs nog in 1.515 andere talen vertaald. Echt, als je hem nog niet hebt gelezen, raden we je hem zeker aan. Het gaat over dé Liefde. Maar voor de mannen onder ons: het is geen roman hoor. Er komt ook vrij veel actie in voor. Voor ieder wat wils. Het leest niet altijd even makkelijk. Sommige hoofstukken zijn even lastig om door te komen in het begin. Maar…. hij is het lezen waard!

Huh?

Waarschijnlijk had je het al door; we hebben het natuurlijk over de Bijbel. Het boek die je misschien wel in huis hebt staan. Gewoon… op de plank, in een kast of binnen handbereik. Wij wisten niet dat hij al in zoveel verschillende talen was vertaald. Ongelofelijk toch?! Dat zoveel mensen hem kunnen lezen!

Want tja, we kunnen hem lezen. Maar doen is wat anders. Niet alles ‘spreekt’ ons aan. Sommige stukken zijn taai. Sommige gedeeltes zijn lastig. Sommige teksten raken je. En met sommige stukjes kunnen we ‘even niks’. Wat is het dan fijn dat er zoveel speciale uitgaves zijn gemaakt. Je kunt zelf kiezen welke bij jou past. Hou je van de ‘oude’ woorden of heb je graag uitleg bij de stukken? Van alles kan!

Belle Bijbel

Afgelopen weekend is er zelfs een ‘Belle Bijbel’ uitgekomen! Een bijbel speciaal voor jonge meiden. Meiden in de tienerleeftijd (en misschien daar boven ;)). In samenwerking met het Huis van Belle heeft de NBG deze bijbel uitgegeven. We zagen de Bijbel eerst online en hebben hem nu ook live gezien. Onze eerste indruk is: WAUW! Hij ziet hij er prachtig uit. Echt een bijbel voor meiden van deze tijd: hip, vlot, kleurrijk èn praktisch.

Wat is er nu zo anders?

Er zijn meer dan honderd pagina’s speciaal bij geschreven over allerlei thema’s. Nee, aan de inhoud van de Bijbel is niks veranderd. Hij is geschreven in  ‘gewone taal’. Maar er zitten speciale thema bladzijden bij waar bijvoorbeeld op staat:

  • Hoe kijkt God naar jou?
  • Een dag uit het leven van een meisje uit de Bijbel
  • Wat zegt God over vrouwen?
  • Bijbelleesroosters
  • Mooie quotes
  • Heel veel praktische tips hoe je in de Bijbel kunt lezen

Is dat nou echt nodig?

Is het nu echt nodig om de Bijbel speciaal voor jonge meiden te maken? Uit een onderzoek wat werd gedaan door Huis van Belle, bleek dat veel jongeren wel de Bijbel willen lezen, maar het ook (net als ons) lastig vinden! Daarom hebben ze deze uitgave gemaakt. Om meiden te bemoedigen, te helpen en tips te geven. Als reactie op onze blog over bijbel lezen, hoorden we dat sommigen op een bepaalde leeftijd een Bijbel aan hun kinderen geven. Een speciaal moment. Nou, dan is dit een mooi geschenk!

En om het de meiden nog makkelijker te maken, om zelf te starten met het lezen in de Bijbel, geeft Huis van Belle ‘De Bijbel op flipflops’ , een zomer bijbelleesrooster uit. Je kunt het via hun site gratis aanvragen (de verzendkosten zijn wel voor eigen rekening). Wij vinden het super dat er aandacht is voor christelijke tienermeiden en daarom besteden wij maar al te graag aandacht aan deze nieuwe Bijbel speciaal voor hen!

 

Bron: Huis van Belle, NBG

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.