-, blog

Een nieuwe podcast!

Koptelefoons en oortjes…. in ons huis zijn ze niet meer weg te denken. Elke dag is er wel een moment dat onze kinderen met een van deze dingen in hun oren of op hun hoofd rondlopen. Ze luisteren dan naar muziek, spelen een spelletje of kijken naar een filmpje. Soms word ik er knetter van. Vooral als ik denk dat ze luisteren (en ik een heel verhaal heb afgestoken) en dan later zie dat ze die dingen op hun oren hebben. ‘Huh mam, wat zeg je?’, krijg ik dan als reactie, terwijl ze de koptelefoon van hun oren schuiven. Tja….had ik maar beter moeten kijken 😉

Meestal vind ik het een uitkomst. Ik kan lekker een muziekje op zetten zonder dat ik last heb van een Minecraft-muziekje er doorheen. En het gedoe over het volume: ‘Mag die van jou wat zachter, want ik hoor niks!’, hebben we ook niet meer. Zelf gebruik ik ze ook wel eens. Als zij samen een game doen en ik nog even iets wil luisteren, een podcast bijvoorbeeld. Ja, ik vind die dingen wel fijn!

Nu we het toch over podcasts hebben…

Tadaaaa… Sinds gisteren is er een nieuwe podcast de lucht in gegaan voor kinderen. Wij kenden en luisteren al naar de podcast ‘Eerst dit‘, van de EO en IZB. Een Bijbelse podcast van 7 minuten voor thuis of onderweg. En na twee jaar hebben ze ook een variant gemaakt voor kinderen in de leeftijd van 9- 12 jaar: ‘Eerst dit voor kids‘. Het gaat over Daan die moet verhuizen, maar hij heeft zó geen zin. En hij moet ook nog eens samen met zijn vader élke dag een klusje doen. Tijdens het werk krijgt Daan bijbelverhalen te horen. En die eeuwenoude verhalen hebben hem méér te vertellen dan Daan ooit had gedacht. Maar toch, hoe dichter Daan bij de verhuizing komt, hoe bozer hij wordt….

Op het moment dat ik dit schrijf heb ik hem nog niet kunnen luisteren, maar we gaan het zeker doen. En we zijn ook benieuwd naar jullie reacties!

 

Zie jij podcasts als iets waardoor je kunt groeien, op persoonlijk gebied of geloof? ♥

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.