-, blog

Een kerst-wens die vroeg uitkomt?

Daar zit ik dan. In de auto te wachten tot ik een seintje krijg dat ik de ‘loods’ binnen mag rijden. Voor mij staan nog drie auto’s te wachten. Ook naast mij komen steeds meer auto’s achter elkaar te staan. Gek om dit tafereel te zien in de vroege morgen op een industrieterrein. Bizar gewoon…nooit gedacht dat ik bordjes moest gaan volgen met ‘GGD teststraat’ erop.

Zoals jullie misschien al weten, heb ik een grappig verhaal over hoe ik aan mijn naam  kom. Maar ik heb ook een stoer verhaal over mijn geboorte. Want toen ik ter wereld kwam, was er een sneeuwstorm gaande. Het was in februari 1979, dat de noordelijke provincies geteisterd werden door een snijdende sneeuwstorm. Hierdoor lag  het openbare leven volledig plat, dorpen raakten geïsoleerd en huizen gingen schuil achter een dikke muur van sneeuw. Als ik kinderen in de klas dit vertel, zitten ze gekluisterd aan mijn lippen. ‘Wauw, dat is toch ongelofelijk juf! Echt super tof!’ (Dat ik een paar dagen eerder dan het hoogtepunt van de storm ben geboren vergeet ik vaak te vertellen ?)

Bij ons thuis lijkt het ons, zo rond de kerstvakantie, fantastisch dat er dat jaar ook een flink pak sneeuw komt. Zoveel dat niemand het huis uit kan om naar school te gaan of naar het werk, waardoor we gezellig met zijn vieren kunnen genieten van de sneeuw en leuke films. Net als van die film-scenes, waarin mensen super gezellig ‘opgesloten’ zitten in hun huisje. Ja, daar dromen we dan van met elkaar.

Terwijl ik zit te wachten, totdat ik naar binnen mag rijden om de test te laten doen, denk ik even aan onze jaarlijkse ‘kerst- wens’. Het lijkt zo gezellig en ontspannen…. Maar als ik straks hoor dat mijn test positief is, moeten we ons ‘opsluiten’ in huis. Er ligt dan wel geen pak sneeuw, maar verder lijkt het op onze ‘kerst-wens’ We hebben alle tijd om films te kijken en mogen het huis niet uit, alleen denk ik dat we er dan verschrikkelijk van balen. Omdat we ons te ziek voelen, kribbig op elkaar worden, balen van de achterstand van toetsen en klaar zijn met het bank-hangen.

Tja….

Ik heb totaal geen invloed op de uitkomst van de test. Maar besef me dat ik wel invloed heb op de manier waarop ik de eventuele quarantaine in ga. En neem me voor dat als ik positief ben, ik zo lang mogelijk positief wil blijven ? (in mijn denken dan he?!) Want…. dan heb ik straks nog een stoer verhaal. Een sneeuwstorm overleefd én jaren later een gezins-quarantaine!

 

Lukt het jou om in lastige situaties positief te blijven denken? Hoe doe je dat dan? ♥

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.