-, blog

Een goed gesprek …

Hij zit op de bank en ik zit tegenover hem. Tussen ons in staat een stevige salontafel waarop een kleedje ligt en een bakje met (nep) orchideeën. Ik ben bij een waardig man van 91, met ontzettend veel levenservaring en kennis. Zo’n man die iets uitstraalt waardoor je graag wilt luisteren. Maar ook een gebroken man die zijn vrouw nu al een jaar moet missen en daar nog steeds kapot van is.

Hoe het komt weet ik niet precies, maar altijd als ik langs wip, gaan we binnen een paar minuten de diepte in. We bespreken de afgelopen tijd, of het gedrag van mensen tijdens de pandemie en dan komt altijd ons geloof erbij. Hij verontschuldigd hij zich ook altijd gelijk, omdat hij denkt dat ik daar niet op zit te wachten. En elke keer lach ik en zeg ik weer: ‘Ik geniet hiervan hoor!’. Dan glimlacht hij en gaan weer verder waar we gebleven waren.

Hij maakt het me niet gemakkelijk.

Hij stelt me kritische vragen en probeert me te ‘testen’. Maar ook ik durf, na een paar keer, hem kritische vragen te stellen. Oeh wat vond ik dat spannend de eerste keren. Want ja, je bent wel op bezoek bij een ‘oudere meneer’ en ik wil niet respectloos lijken. Toch weet ik dat hij ervan geniet. Dat zie ik aan zijn glimmende ogen als hij van mij een vraag terug krijgt.

Ik merk dat we er allebei van groeien.

En ik besef me dat ik dit mis; diepgaande gesprekken. Natuurlijk klets ik bij met vrienden en familie, maar op de een of andere manier gaan we meestal niet zo ‘diep’. De ‘afstand’ zorgt vaak voor een oppervlakkiger gesprek. Niet bewust hoor, maar… het is nu eenmaal zo. We hebben genoeg aan de dag van vandaag zeg maar 😉

Daarom blijft het voor mezelf zo belangrijk om naast de online diensten, mijn geloof te blijven voeden/ scherpen, dingen op te zoeken. Zo ook voor de komende 40-dagentijd. Dus zijn we al even op onderzoek uit gegaan en geven je graag door wat we al vonden.

God woont bij zijn volk, onderweg naar Pasen. Een prachtig boekje voor gezinnen om toe te leven naar Pasen. Tijdens de ‘reis’ die je door het verhaal van Mozes en de bouw van de tabernakel maakt, kom je uit bij de verhalen van Goede vrijdag en Pasen.

Ook studio Sprankel heeft een prachtig project gemaakt waarin je kunt knutselen, zingen, lezen en ontdekken wat Pasen betekent.

Tear heeft ook weer een kalender gemaakt die je kunt volgen. Er zit een extra boekje bij voor gezinnen.

Kerk in Actie heeft ook  materiaal gemaakt waarbij je kunt toeleven naar Pasen

Bijbel Basic heeft een project genaamd: ‘Een spoor van liefde’, die je voor een klein bedrag kunt bestellen.

Er zullen vast nog wel wat andere leuke materialen of challenges komen, maar je kunt in elk geval al beginnen met neuzen.

 

Mis jij ook de diepgaande gesprekken? Hoe zorg jij dat je genoeg voeding krijgt? ♥

 

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.