-, blog

Een doosje met een strik erom…

‘Heb je nog een tip over hoe we dit, de ‘rust’ die het Corona-virus met zich meebrengt, vast kunnen houden?’ Deze vraag werd me gesteld door Wietske Noordzij van Raise Up. Ze hadden ons namelijk gevraagd om te gast te zijn bij een live opvoedhelpdesk  (aanrader om te kijken!!) om te praten over hoe je de verbinding houdt binnen je gezin in deze bijzondere tijd.

Heel wat vragen kwamen voorbij, maar de vraag over de rust vast houden, speelde nog lang door mijn hoofd. Want ik had daar zelf ook al over nagedacht. Ergens vind ik het wel lekker deze tijd van rust, omdat je veel minder op tijd staat. En dat we dat al lang niet meer hebben, merkte ik afgelopen week, toen zoon-lief zijn eerste training weer had. Omdat hij zich weer om zes uur op het veld ging melden, moest ik nadenken over hoe laat ik dan moest beginnen met koken en de verdere planning. Toen we samen op de fiets richting het veld fietsten, merkte ik ook dat ik opeens ‘gejaagder’ was.

Zo snel gaat het dus, bedacht ik mezelf op de fiets terug. Net als de zomervakantie… Dan nemen we ons ook zo voor om dat ontspannen gevoel vast te houden, om te blijven in dit heerlijke ritme. Maar zodra de scholen en het werk weer is begonnen, ben ik het ritme al weer kwijt. Maar in plaats van er van te balen en gefrustreerd te raken dat het me niet is gelukt, neem ik het me de afgelopen jaren al niet meer voor. Dat scheelt heel wat frustratie 😉

Ik kan de vraag tijdens het interview dus ook niet echt beantwoorden.

Wat ik wel doe is deze tijd koesteren en beseffen dat dit uitzonderlijk is en (hopelijk) nooit meer voorkomt. Ik las op insta een opmerking van iemand die zei: ‘Ik stop alle momenten in een doosje en doe er een strikje om.’ Dat vond ik wel een mooie gedachte. Want naast alle erge dingen die het virus wereldwijd heeft gedaan, zijn er ook fijne en mooie momenten geweest. Momenten die we anders nooit zouden hebben gehad of meegemaakt en die koester ik.

Sommige mensen zijn erg trouw in het maken van fotoboeken, bijvoorbeeld van de vakantie. (Ik neem me dat altijd voor en …. nou ja, het moet nog ;)) Misschien is het wel een idee om deze ‘Corona-tijd’ vast te leggen of om in een doosje te stoppen. Zodat we al die bijzondere momenten niet vergeten als straks onze agenda’s weer vol stromen en we weer op tijd staan. Om het ‘af te sluiten’, het glas samen te heffen en te proosten op onze gezondheid. En te benoemen naar elkaar…

  • wat je echt belachelijk vond…
  • wat je het grappigste vond..
  • wat je het fijnste vond..
  • wat je nooit meer vergeet..
  • wat je het liefste heel snel vergeet..
  • wat je nooit had gedacht..
  • wanneer je het meeste baalde..
  • wat je stiekem wel fijn vond..

En er dan een strikje om te doen en te bewaren…

 

Wil jij iets in een doosje stoppen van de afgelopen tijd? ♥

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.