blog

Doe mij maar een dikke pil!

Ben jij een scanner? Of neem je elk stukje in je op? Ik weet wel wat ik ben: een echte scanner! En zo neem ik razendsnel heel wat leesvoer tot mij, maar weet ik vaak niets meer van de details na te vertellen, jammer! Ik vind het wel echt heerlijk om me af en toe helemaal af te sluiten van de wereld en in een verhaal te duiken. Onlangs ben ik aan de serie van ‘De Zeven Zussen’ begonnen van schrijfster Lucinda Riley. Wat een mooie boeken! Het liefst lees ik de hele serie achter elkaar door, maar dat lukt niet. Na elk boek moet ik toch even bijkomen en flink het verhaal overdenken. En dat terwijl het fictie is, dus niet waar. Kun je nagaan hoe het met me gaat als ik een waargebeurd verhaal gelezen heb…ik doe dat dan ook maar niet.

Als ik een boek lees of gelezen heb, wil ik het altijd graag met iemand delen. Helemaal als ik er echt door geraakt ben. Dat deed Oprah Winfrey ook, zag ik ‘vroeger’ op tv. Zij had (heeft) ook een boekenclub en kletst graag met anderen over mooie boeken. Het leek me ook wel wat om dat te doen ‘als ik later groot zou zijn’. En nu ik ‘groot’ ben, kwam er toevallig een paar weken geleden een vriendin naar me toe met het idee om samen een boekencluppie te beginnen. Zij en ik. Ha,ha net als Oprah en haar vriendin Gail 🙂 Gewoon samen een boek uitzoeken, samen lezen en er over kletsen met wat lekkers erbij. Ik ben helemaal voor! En wat gezellig ook! Dat ik daar niet eerder op gekomen ben, want ik heb toch best veel mensen om me heen die een boek lezen.

Je denkt misschien: ‘Leuk, maar wat heb ik daar nou mee te maken?’ Stiekem hoop ik natuurlijk dat dit misschien iets wat stoffig klinkende idee ook iets voor jou is. Dat je zo ook verbinding kan zoeken met anderen, of zelf een leesgroepje kunt beginnen om nieuwe mensen te leren kennen, of juist met de mensen die je kent op een andere manier contact te hebben. Het is niet moeilijk om te starten, want een boek en een klets-locatie zijn snel gevonden.

Alhoewel… een goed boek snel gevonden? Mijn vriendin en ik zijn enthousiast, maar we zijn er nog niet over uit welk boek we samen gaan lezen. Eerst moesten we natuurlijk kijken van welk genre we absoluut niet houden en nu moeten we kiezen uit het ontzettende grote aanbod van leuke boeken.

We hopen dat jij een leuke boekentip voor ons hebt (of een andere boeken-club-opstart-tip) Voor ons zijn de Leni Saris-boekjes niet meer aan de orde. Ook de Donald Duck-pockets laten we aan ons voorbij gaan. Wij gaan voor dikke pillen met een goed verhaal en een diepere laag om over na te denken…tenminste …dat lijkt ons wel wat!

We zien uit naar jullie tips/suggesties!

Zou een (boeken)club jou helpen om meer in contact/verbinding te komen met anderen? Zou je dat willen?♥

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.