blog

De impact van een hippe student

Een paar jaar geleden hadden we een hippe, stoere ALO- student bij ons op school stagelopen. Echt een vlotte jongen met een vriendelijke uitstraling. De kinderen genoten van zijn gymlessen. Ook buiten de gymzaal had hij invloed op de kinderen. Bij de bovenbouw kwamen een aantal jongens vaak wat vroeger op school als hij er was. Ze wachtten hem op en groetten hem uitbundig. Hij maakte even een praatje of deelde hier en daar een aai over de bol uit. Sommige jongens begonnen zelfs, in de weken dat hij bij ons was, op dezelfde manier te lopen als hij deed.

Bij de middenbouw was de invloed van deze meester weer anders. Ze wilden ook met hem kletsen maar vooral ook met hem stoeien. In die momenten corrigeerde hij ook wel eens jongens. Die gingen net even te ver. Dat was best even slikken, maar ze deden er hun voordeel mee. Het had een positief effect op hun spel.

Ook de meisjes bleven niet ongeroerd. Menig bovenbouw meisje keek met ‘verliefde’ ogen naar de meester als hij langs liep. En daarna hoorde je heel wat gegiechel.

Helaas hebben we niet vaak een mannelijke stagiaire. En toch gun ik elke kind een mannelijk rolmodel, iemand waar hij zich aan kan spiegelen. Waardoor kinderen verder mogen groeien in hun ontwikkeling op een positieve manier.

Bij onze zoon merken we ook dat hij steeds meer mannelijke invloed nodig heeft. Veel van onze vrienden hebben dochters. En tot dus ver was dat nooit een punt op feestjes en bezoekjes. Er werd altijd gezellig gespeeld. Maar nu iedereen ouder wordt, worden de interesses ook anders. Meiden trekken zich terug en gaan kletsen en jongens willen gewoon nog lekker fysiek bezig zijn. Tikkertje, voetballen, Nerf-partijtje…..genoeg opties. Alleen willen de meiden dat niet altijd 😉

In ons gezin merken we het ook. Daar waar eerst nog om mijn mening werd gevraagd, wordt nu papa gevraagd. Hij spiegelt zich aan hem en alles wordt gescand en opgenomen. Ik mag nu wel de tegenstander zijn met voetbal, maar het liefst voetbalt hij met zijn vader. En dat is goed. Hij heeft meer mannelijke-sturing nodig in het groeien naar de jongen die hij aan het worden is.

Zelf merkte zoon-lief het ook op. Tijdens het tanden-poetsen vroeg hij: ‘Mam, waarom gaan de kinderen na een scheiding meestal bij de moeder wonen? Je hebt je vader toch ook nodig?’

 

Had jij vroeger van die rolmodellen in je omgeving? Ben jij iemand waar een kind/ jongere zich aan kan spiegelen? ♥

 

 

2 thoughts on “De impact van een hippe student

    1. Dank je wel Jan-jaap.

      Vergeet niet dat jij een belangrijke rol vervuld in het leven van je nichtjes 😉
      Een betrokken oom; wat een rolmodel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.