blog

Bikini-babe

Het klinkt misschien heel gek, maar deze zomer heb ik voor het eerst eens tevreden naar mezelf gekeken mèt een bikini aan. Nu denk je misschien dat ik een goeie dieet-tip heb of nieuwe smeermiddeltjes gebruik, maar nee, niks van dit alles. Het is ook niet zo dat ik de hele zomer de hele dag  voor de spiegel stond om mezelf te bekijken hoor. Want als ik dat te lang doe, hoor ik weer een vals stemmetje in mijn hoofd die met een hele grote aanwijsstok al mijn lichamelijke oneffenheden aanwijst. En dan lukt het mij niet goed meer om tevreden te kijken.

Ik weet ook niet zo goed waarom ik afgelopen zomer dit tevreden gevoel ineens zo over mezelf had. Misschien omdat mijn lieve echtgenoot net iets vaker dan anders zei hoe mooi mijn nieuwe bikini me stond… ik ging daar dus een beetje in geloven. Ook zag ik heel veel andere vrouwen in allerlei vormen en maten rondlopen, liggen, badderen en plonsen op het strand en in de zee.

Aan vergelijken wil ik niet doen (moeilijk, moeilijk!), maar wat was het een genot om te beseffen dat echt iedereen anders is, want ik ben het ook: héél anders! Met putjes in de benen, cellulitis, spataderen, rolletjes hier, vet-kwabje daar…ach je weet wel…En het gekke is, ik heb bijna geen enkele Instagram-influencer gezien op het strand,  strak gefotoshopt en in een bikini die prachtig aansluit op haar welgevormde lichaam (klinkt wel een beetje jaloers hè).

Over Insta gesproken, afgelopen zomer las ik af en toe een post van Huis van Belle (aan tienermeiden geschreven, maar tienerouders hebben er ook wat aan!). En aan het begin van onze vakantie kwam er een foto voorbij met als titel: ‘God laat je stralen’. Dit prikkelde mij om verder te lezen.

Soms kan het frustrerend zijn dat je in iedereen mooie dingen ziet, maar niet bij jezelf. Maar God maakte jou  en mij met een doel in gedachten: Zijn liefde laten zien. En dat doet Hij door met zijn Heilige Geest door jou heen te werken. Als je dat accepteert en toelaat word je de allerbeste versie van jezelf! Dan straal je, ongeacht een perfect uiterlijk  of geweldige skills. Gewoon jij, zoals je bent. (Mattheus 5:13-16)

Mooi toch, om dit zo eventjes tussen het scrollen en kijken door te lezen. En juist in de tijd van de zomer waarin iedereen (denk ik) best eens onzeker is over zichzelf wil God je laten stralen, zodat je de allerbeste versie van jezelf wordt. (Dit gaat natuurlijk niet zozeer over uiterlijkheden, maar toch….)

Nu ik al weer een tijdje thuis ben, lukt het me niet helemaal om dit ‘bikini-gevoel’ vast te houden, daarom schrijf ik deze blog. Kan ik altijd even teruglezen hoe het ook alweer zat afgelopen zomer. Ja terug LEZEN, een foto plaatsen is dan wel weer een beetje te veel gevraagd hoor 😉

 

Wie/wat heb jij nodig om te stralen en tevreden te zijn met jezelf?♥

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.