blog

Biblejournaling meer dan oppimpen?

Voordat ik het weet is de dag alweer voorbij. Heb ik vandaag de bijbel open gehad? Nou nee, niet echt. Ik zou zo graag vaker willen lezen in de bijbel, maar op een of andere manier lukt dat niet. Ik heb het natuurlijk heel erg druk, dat snap je toch wel? Naast werken, moederen, pianospelen, socializen, nog meer koffiedrinken, haken, lezen en nog meer lezen heb ik op een dag haast geen tijd meer om HET BOEK open te slaan. Natuurlijk weet ik heel goed hoe het zou moeten, maar sorry mensen het lukt me heel vaak niet.

Vorige week kwam mijn dochter naar me toe. Ze had haar zinnen gezet op de schrijf/tekenbijbel. “Ach, zou je dat nou wel doen? Dat is weer zo’n hype en je bent er vast snel flauw van. Daarnaast kost het ook nog es wat”. Maar nee, ze wist het precies, zij wilde haar geld daar aan uitgeven. Ze kocht er nog wat plakplaatjes, aquarelpotloden en pennen bij en zodra het pakketje binnen was, ging ze gelijk aan de slag.

Ze was erg enthousiast en eerlijk gezegd, was ik weer enthousiast over de creaties die ontstonden in haar bijbeltje. Pinterest, Instagram en google hielpen haar goed op weg voor de nodige inspiratie. Ze plakte haar tabblad-stickers in en kwam erachter dat de bijbel wel uit heel veel boeken bestaat. Ze ging op zoek naar mooie teksten die haar aanspreken om te ‘handletteren’ en bij te tekenen. En ze bladerde lang de bijbel door om verzen uit het Engels te vertalen. Ze had geen enkele spijt van de vele euro’s die ze had uitgegeven. 

Heel mooi om te zien dat ze zo druk bezig was met het ontdekken van de bijbel op haar eigen manier, de manier die haar aanspreekt: op een creatieve manier. Ik vond het niet zo mooi om die dagen tot de conclusie te komen dat mijn dochter met gemak tijd vrij kon maken om met de bijbel, dus ook met God, bezig te zijn. Terwijl ik maar op zoek ben om de goede momenten te zoeken in een week om Gods Woord te openen (en te leren). Mijn dochter had deze twee weken meer tijd besteed aan de bijbel dan ik in de afgelopen twee maanden. Oei, oei, schaam, schaam.

Ik heb me eens verdiept in biblejournaling. Eerst dacht ik dat freubelen en je bijbel oppimpen het doel was. O, wat kortzichtig van mij. Er bestaan veel groepen over de hele wereld die hun creativiteit uiten en het lezen in de bijbel zo samen laten gaan. Het verbindt mensen onderling, maar het verbind je nog meer met God. Helemaal logisch, want je bent bezig met een bijbeltekst en schrijft het bijvoorbeeld met mooie letters en zo laat je de tekst continu door je gedachten gaan. Ik zag bij mijn dochter wat voor mooi middel biblejournaling is.

Workshop

Voor iedereen die biblejournaling ook wil ervaren. Die houdt van creatief bezig zijn en dit wil combineren met aandacht voor Gods Woord organiseert Kies-connect op 18 april a.s. van 19.30 tot 21.30 uur een workshop biblejournaling met Anita Kloppenburg. Helaas kun je je niet meer opgeven voor deze workshop. De workshop zit al vol. We vinden dat erg jammer voor wie toch ook graag zo’n workshop wil volgen. Daarom komen we zeer binnenkort met een nieuwe datum! Hou Instagram, Facebook en deze site in de gaten!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.