blog

All I want for Christmas is you-hoe-oe!

“All I want for Christmas is you-hoe-oe” Ik ben nu alweer zo flauw van dit nummer, overal waar je loopt op dit moment wordt dit lied je ongevraagd toegezongen. Er zijn meer kerstliedjes hoor, waar ik niet zo om zit te springen, maar dit nummer slaat echt alles.

I don’t want a lot for Christmas
There is just one thing I need
And I don’t care about the presents
Underneath the christmastree

I don’t need to hang my stocking
There upon the fireplace
Santa Claus won’t make me happy
With a toy on Christmas Day

All I want for Christmas is you-hoe-oe!

Zo zat ik deze week op een ochtend in de auto richting mijn werk. Skyradio had ik aan staan. Dat had ik natuurlijk ook niet moeten doen, want geheid dat ik Mariah Carey weer zou horen met haar favoriete song. En ja hoor, daar kwam-ie weer. Ik wilde het knopje van de radio indrukken om het definitief uit te zetten, toen er een verrassende gedachte in mij op kwam en het was niets meer en niets minder dan deze ene zin uit het liedje: ‘All I want for Christmas is you!

Maar in plaats dat ik aan mijn man dacht (sorry lieverd) hoorde ik ‘you’ met een grote hoofdletter in mijn hoofd: ‘You’. Ja dat is het!!! Ik hoef geen cadeaus onder de boom of een sok bij de openhaard, ik hoef geen witte sneeuw en aan de kerstman heb ik ook geen boodschap. Het enige wat ik nodig heb met Kerst is YOU! Ik bedoel dus de echte kerstboodschap:

Een kind is ons geboren, een zoon is ons gegeven; de heerschappij rust op zijn schouders. Deze namen zal hij dragen: Wonderbare raadsman, Goddelijke held, Eeuwige vader, Vredevorst. Jesaja 9:5

Inkoppertje? Misschien wel, maar wanneer ik dit lied de komende dagen weer hoor, hoop ik dat deze verrassende gedachte me er weer even aan herinnert waar Kerst nou echt om draait! Dat wens ik jou ook toe in alle kerstdrukte en door alle jingle bells heen:

All I want for Christmas is YOU!

Cause, all I want for Christmas is YOU! Oh-ho, all…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.