-, blog

Bevlogen vloggers!

Mam, ken je Enzo? Nee. Ken je Boaz? Nee, die ken ik niet. Ken je dan misschien  Dylan? Welke Dylan?  Ik vraag of hij ook in de pannakooi komt elke dag. Maar dat is niet het geval. Ze komen soms wel onze huiskamer binnen via een heel klein schermpje, zo begrijp ik uit het gesprek met mijn zoon, op Youtube! Ach jongens, al die namen, al die vloggers, ik ken ze allemaal niet, behalve twee…

Ik heb ze nog maar net ‘ontmoet’ hoor, maar ben wel al enthousiast (en wil het daarom graag met jullie delen!) Tijdens een live-video van ‘Huis van Belle’ keek ik even met mijn dochter mee. En toen kwamen ook deze twee vloggers voorbij. Jeroen en Chantal van Stronglife:

Stronglife helpt tieners groeien in geloof via het apparaat dat ze de hele dag bij zich dragen: hun smartphone!

Als tieners vragen hebben, zoeken ze online. Daarom maken ze elke week een YouTube-video en gaan ze live op Instagram. Op deze manier beantwoorden ze hun geloofsvragen, leren ze hen hoe de Bijbel vandaag de dag nog steeds relevant is en geven ze tieners een kijkje in het geloofsleven van christelijke artiesten en sprekers.

Jeroen en Chantal voor ’t Hekke:  “Wij zien dat veel christelijke jongeren met vragen zitten. Vragen over geloof, over vriendschappen, over relaties. Maar ze zitten niet alleen met vragen: Veel tieners en jongeren hebben ondanks hun jonge leeftijd al veel meegemaakt. Voor veel van deze jongeren is het een te hoge drempel om op iemand af te stappen. Ze vinden het lastig om vragen te stellen of om over hun problemen, pijn of verdriet te praten. Deze jongeren willen wij de mogelijkheid geven om via onze video’s en de persoonlijk online gesprekken een antwoord te vinden op hun vragen. We willen ze opbouwen en toerusten zodat ze sterk in het leven komen te staan en groeien in hun geloof”

Op hun site (en Youtube en Instagram) zijn allerlei korte vlogs te vinden over vragen als: Hoe zorg ik dat bidden niet saai wordt? Hoe ga ik om met hoe andere mensen over mij denken? Wie is Jezus? Wanneer geeft God je antwoorden? Ook vind je op de site informatie over online-tienermeetings en gratis materiaal voor gesprekken met tieners voor ouders of jeugdleiders.

Juist in deze tijd lijkt het dat tieners meer vragen hebben dan ooit. Ze zijn op zoek naar wat waar en wat niet waar is. Ik vind het zo mooi te zien dat er mensen zijn die hart hebben voor tieners en hun talenten in willen zetten voor onze kinderen. Als ouder is het soms lastig om alle vragen te (kunnen) beantwoorden. Je wilt zelf graag dat je kind op zoek gaat of het geloof bij hem of haar past. Ze moeten hun eigen pad gaan bewandelen. Als ouder probeer je wel zoveel mogelijk aan te reiken om te helpen bij deze zoektocht…wie weet, helpen deze bevlogen vloggers ons daar een beetje bij?

 

Meer zien? Kijk op Stronglife.nl 

Dank je wel Jeroen en Chantal♥

Bron: stronglife.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.